Ga naar de bovenkant van de pagina

Emmi Pikler

Stichting Nederland

Vrij Bewegen

Foto bij Vrij Bewegen

​Film gemaakt in het Pikler tehuis in Boedapest.

Kinderen die de mogelijkheid hebben zich vrij te bewegen, ontwikkelen zich anders dan kinderen die gestimuleerd worden in het leren zitten, staan en lopen.

In een aantal scenes zien we baby's op een schitterende manier bewegen. Het ingesproken commentaar helpt de toeschouwer te leren zien hoe baby's bewegen.

Welke overgangsposities ze gebruiken om zelfstandig, vanuit eigen initiatief van de ene positie naar de volgende te komen. Daardoor ontstaat een beter inzicht in de bewegingsontwikkeling. Bovendien krijg je begrip voor wat de baby nodig heeft om deze belangrijke ontwikkeling zo optimaal mogelijk te kunnen doorlopen. Ook tijdens de verzorging mag het kind beweeglijk zijn.

Deze 4-talige DVD bevat Nederlands, Duits, Engels, Hongaars en de originele versie zonder commentaar. Tevens het tekstboekje van de film.


Baby’s en Peuters met elkaar

Foto bij Baby’s en Peuters met elkaar

​Deze film is het resultaat van een langlopende studie geleid door kinderarts Maria Vincze. Ze observeerde een groep kinderen in hun dagelijkse leven, die in het Emmi Pikler Instituut in Boedapest samen opgroeiden. De kinderen zijn drie maanden oud aan het begin en drie jaar oud aan het einde van de film.

Dr. Vincze stelde diverse vragen: Hoe komen kinderen met elkaar in contact? Hoe ontstaan conflicten, hoe gaan de kinderen ermee om en worden ze door de volwassenen begeleid? Hoe ontwikkelt empathie tussen jonge kinderen?

De film toont beelden met een zeldzame authenticiteit en komt met opmerkelijke inzichten waardoor we jonge kinderen beter leren begrijpen.

Deze 4 talige DVD bevat Nederlands, Duits, Engels, Hongaars en de orginele versie zonder commentaar. Tevens het tekstboekje van de film.


Baby’s in Beweging

Foto bij Baby’s in Beweging

​Boekje en DVD ter introductie van werken volgens Pikler® in de Nederlandse kinderopvang.

Aan de hand van de 6 onderwerpen; Materiaal en ruimte, Vrij bewegen, Spelen, Eten, Verzorging, en Kinderen Samen wordt een helder en praktisch beeld gegeven van de basis ingrediënten die nodig zijn om geïnspireerd door Pikler® te kunnen gaan werken.

In september 2003 kwam Sjoukje Borbély uit Hongarije, 10 maanden naar Nederland om samen met Hedie Meyling de werkwijze van Emmi Pikler te introduceren in de kinderopvang. Dit pilot project vond plaats in twee babygroepen van Kinderopvang Triodus in Den Haag.

Tijdens de conferentie 'Baby's in de Hoofdrol' werd de DVD 'Baby's in beweging' voor het eerst gepresenteerd.


Aandachtig samen zijn

Foto bij Aandachtig samen zijn

In vier badscenes zien we kinderen tussen 8 en 12 maanden oud in het Pikler tehuis met hun verzorgsters.

De film laat zien dat ieder bad voor kind en volwassene uniek is, hoewel alle vier bad-scene’s dezelfde ‘choreografie’ hebben en dezelfde volgorde van handelingen volgen. De kwaliteit van aandacht die zowel ‘t kind als de volwassene voor elkaar hebben staat centraal.

Het is de dialoog tussen hun beiden, die de baby in staat stelt veilig te kunnen hechten en zichzelf te leren kennen. Die vormt de basis voor zijn/haar gehele ontwikkeling.

Deze 5 talige DVD in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars en de originele versie zonder commentaar, bevat tevens het tekstboekje van de film. ​


Pagina 1 van 2. Volgende paginaVolgende pagina

Je winkelmandje is nog leeg.

© 2015 - 2020 Emmi Pikler Stichting Nederland
website: voorloper.com

© 2015 - 2020 Emmi Pikler Stichting Nederland | website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord