Ga naar de bovenkant van de pagina

Emmi Pikler

Stichting Nederland

De aandacht van de baby tijdens het spel

Foto bij De aandacht van de baby tijdens het spel

​De tientallen jaren van nauwkeurige spel-observatie in het Pikler tehuis geeft ons een andere manier van kijken naar het spelende kind.

De makers definiëren vier verschillende vormen van aandacht die baby’s en jonge kinderen laten zien in hun spontane spel. De kinderen wisselen telkens tussen deze verschillende vormen van aandacht en elke vorm is even belangrijk voor hun ontwikkeling.

De film laat zien waar kinderen in deze leeftijd vanuit eigen initiatief toe in staat zijn en helpt de toeschouwer gedetailleerd te kijken naar het onderzoek van het spelende/lerende kind.

Deze film is geschikt voor ouders en voor professionals die met jonge kinderen omgaan.

Deze 5 talige DVD in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars en de originele versie zonder commentaar, bevat tevens het tekstboekje van de film.


Kinderen met een handicap

Foto bij Kinderen met een handicap

In deze film werkt een orthopedagoog individueel met zes kinderen met diverse beperkingen, zoals bijvoorbeeld het Syndroom van Down. Zij doet dit vanuit het Kindbeeld zoals Emmi Pikler dat voor ogen had.

Ze gaat uit van de mogelijkheden van het kind en volgt waar mogelijk zijn initiatieven. Haar therapie “het speciale uurtje met Bori”, is vooral aangenaam voor de kinderen, dé voorwaarde om te kunnen leren en ontwikkelen.

De film laat de manier van begeleiden zien van jonge kinderen met een handicap in het voormalige Pikler tehuis ‘Lóczy’ te Boedapest. Het bevat tevens de lezing door Dr. Sjoukje Borbély uitgesproken op het congres ‘Opvoeden zonder geweld’ in Boedapest, als inleiding op de film.

Deze drietalige DVD is in het Nederlands, Engels en Hongaars en bevat de originele versie zonder commentaar stem. ​


Pagina 2 van 2. Vorige paginaVorige pagina

Je winkelmandje is nog leeg.

© 2015 - 2020 Emmi Pikler Stichting Nederland
website: voorloper.com

© 2015 - 2020 Emmi Pikler Stichting Nederland | website: voorloper.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord